JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости

Autism Arica

Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism
  • terapie
  • terapie autism

    "Tine minte: cand simti ca ti-e greu, numara pana la 10 si poti sa te ridici"
    (Psiholog Clinician Specialist Carmen Hotar)

  • terapie autism

Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism

 


     

 

    Psiholog Clinician Specialist Carmen Grigorescu Hotar

             Presedinte ARICA, coordonator programe de terapie ABA    

 

Prima mea deschidere catre copiii speciali am avut-o atunci cand l-am intalnit pe D, un baiatel cu totul si cu totul aparte. Imi faceam practica la o scoala de masa, la clasa a 2-a. Copilul ma fixa permanent cu privirea si zambea. Faptul ca eram in preajma lui, era o recompensa mare pentru el si acest lucru il ajuta sa rezolve sarcinile mai repede, astfel incat sa tina pasul cu colegii lui. Baietelul avea Sindrom Down. 

Dupa terminarea stagiului de practica, copilul a venit in pauza si mi-a zis: „Carmen te rog, mai vii si maine?” si m-a imbratisat. Am ramas surprinsa pentru ca aceea era chiar ultima zi in care ne vedeam, iar el a simtit nevoia sa-i confirm ca ne vom mai intalni.
 
Apoi mi-am ales sa fiu voluntar la o asociatie care lucra pentru recuperarea copiilor cu autism. Intalnirea cu acesti copii a fost din nou un moment de neuitat pentru mine. As fi ramas in preajma lor intreaga zi pentru ca orice minut daruit unui copil care are nevoie de tine, nu se poate masura cu nimic. Dupa foarte scurt timp, am fost angajata si „am primit in dar” cativa copilasi pe care i-am ajutat sa creasca si sa se dezvolte frumos. Iar eu vedeam cum munca mea prinde contur in fiecare zi, prin rezultatele pe care le aveam cu copilasii si bucuria incomensurabila din ochii parintilor. 

Dupa 2 ani, am devenit coordonatorul centrului si apoi am hotarat sa-mi continui munca, la cabinetul meu timp de 4 ani. 

Si iata-ma acum, dupa ce am trecut prin toate etapele unei dezvoltari armonioase, am reusit sa raspund afirmativ cererilor si am hotarat sa cresc, mai mult si mai mult, astfel putand sa ajut mai multe suflete. 

ARICA a aparut din nevoia de recuperare si integrare a copiilor cu autism si alte deficiente, din nevoia copiilor si parintilor de ajutor specializat. Prin experienta si rezultatele mele de pana acum, mi-am asumat cu responsabilitate fiecare caz care mi-a trecut pragul. Am reusit sa ofer calitate si un spatiu cat mai accesibil pentru parinti, in centrul Capitalei asemanator unei gradinite, pregatit pentru a ajuta copiii sa mearga pe drumul normalitatii.

Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism( ARICA) este o organizatie neguvernamentala infiintata in noiembrie 2014, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu varste cuprinse intre 2 -10 ani cu tulburari din spectrul autist si familiilor acestora. Aici fiecare  copil va beneficia de un program individualizat bazat pe evaluare functionala.

 

Articole

Asociația Arica

Susțineți-ne pe Facebook

Doneaza prin PayPal


     

De ce PayPal?

 

Serviciul oferit de PayPal.com functionează ca un cont bancar, singura diferența este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.

Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Mulțumim!

Sponsori

 

sponsori ARICA poza 01022022

Parteneri

sponsori si parteneri 14.10.2016 bis

Sponsorizare 3,5%

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot redirectiona anual 3,5% din impozitul pe venit catre o asociatie nonprofit.

Descarca formularul de sponsorizare 3,5%

Cont ARICA:
RO91UGBI0000072018434RON
Garanti Bank, Sucursala Stefan cel Mare

Sponsorizare 20%

SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETATILOR COMERCIALE. Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.

Descarca contract : 20% - ARICA

Contact

Ne puteți contacta prin email:

office@autism-arica.ro

 

 

MEMBER OF