JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости

Autism Arica

Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism
  • terapie
  • terapie autism

    "Tine minte: cand simti ca ti-e greu, numara pana la 10 si poti sa te ridici"
    (Psiholog Clinician Specialist Carmen Hotar)

  • terapie autism

Peste 500 de copii cu autism, evaluaţi gratuit prin proiectul ''Te aud, te văd, te simt'

Peste 500 de copii afectaţi de autism din 8 judeţe vor fi evaluaţi gratuit în cadrul unui proiect al societăţii civile, ''Te aud, te văd, te simt'', demersul fiind considerat de iniţiatori drept esenţial în drumul către recuperare.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, evaluarea se va face în centrele locale ce au în evidenţă aceşti copii, din Craiova, Baia Mare, Bihor, Braşov, Botoşani, Constanţa, Galaţi şi Iaşi, care au primit, recent, licenţe pentru programele ASRS şi PEP 3.

Proiectul ''Te aud, te văd, te simt'' aparţine Asociaţiei pentru Recuperarea şi Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA) şi este sponsorizat de Maxbet Grup, ca parte a inţiativelor de responsabilitate socială ale acestei companii.

''Contribuţia sub diverse forme la recuperarea copiilor cu autism este o preocupare CSR asumată anual de compania noastră începând cu anul 2011 şi concretizată în diverse acţiuni de donaţie şi sponsorizare. Întâlnirea cu ARICA, la finele anului 2016, ne-a dat posibilitatea să aflăm mai multe informaţii despre necesitatea evaluării copiilor cu autism la momentul identificării acestei tulburări de dezvoltare neuropsihiatrică, dar şi periodic pe parcursul recuperării pentru analizarea evoluţiei copiilor investigaţi. Odată cu donarea acestor materiale strângem călduros mâna specialiştilor care susţin permanent aceşti copii şi îi felicităm pentru abnegaţia dumnealor'', declară administratorul MaxBet România, Gherghina Ionescu, citată în comunicat.

Reprezentanţii ARICA spun, la rândul lor, că evaluarea gratuită a copiilor cu autism este o condiţie absolut necesară în vederea găsirii soluţiilor optime de recuperare.

''Proiectul 'Te aud, te văd, te simt' este un pas înainte extrem de important al drumului către recuperare, la fel de important ca schimbul de experienţă între familiile care au copii cu această problemă. Nimeni nu poate reuşi de unul singur'', spune Anca Mihai Iurea, părinte şi coordonator de proiecte ARICA.

Autismul este o tulburare de dezvoltare neuropsihiatrică întâlnită în rândul copiilor. În România, circa 30.000 de copii suferă de autism, conform evidenţelor oficiale, însă numărul total al celor afectaţi este mult mai mare, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: http://www.romedic.ro/

 

 

 

Articole

Asociația Arica

Susțineți-ne pe Facebook

Doneaza prin PayPal


     

De ce PayPal?

 

Serviciul oferit de PayPal.com functionează ca un cont bancar, singura diferența este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.

Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Mulțumim!

Sponsori

 

Z4

Parteneri

sponsori si parteneri 14.10.2016 bis

Sponsorizare 3,5%

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot redirectiona anual 3,5% din impozitul pe venit catre o asociatie nonprofit.

Descarca formular: 3,5%_ARICA

Cont ARICA:
RO91UGBI0000072018434RON
Garanti Bank, Sucursala Stefan cel Mare

Sponsorizare 20%

SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETATILOR COMERCIALE. Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.

Descarca contract : 20% - ARICA

Contact

Ne puteți contacta prin email:

office@autism-arica.ro

 

 

MEMBER OF