JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости

Autism Arica

Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism
  • terapie
  • terapie autism

    "Tine minte: cand simti ca ti-e greu, numara pana la 10 si poti sa te ridici"
    (Psiholog Clinician Specialist Carmen Hotar)

  • terapie autism

Cum sa fii o mama buna pentru copilul tau?

9836ddf78b0ce527c735458ae9cace36SiteAti auzit des copii care spun „Cand o sa fiu mare, o sa ma casatoresc cu mama/tata”. Este vorba despre complexul Oedip care simbolizează legătura erotică inconștientă cu părintele de sex opus și rivalitatea față de părintele de același sex, care se dezvoltă încă din copilărie. Oedipul arata atasamentul intre o mama si fiul ei si constituie un punct crucial in dezvoltarea umana.

 

 

 

 

Cu siguranta pentru a avea un copil care sa poata face fata lumii moderne necesita o mama implicata si iubitoare.

De multe ori, mamele isi pun o sumedenie de intrebari legate de cresterea si dezvoltarea copiilor lor. Ce distanta ar trebui sa pun intre mine si copilul meu pentru ca el sa se poata simti in largul lui? Cum sa fac sa ma asculte? Ce ar trebui sa fac atunci cand copilul incepe sa raspunda obraznic? Cum sa ii ofer o educatie buna si cum sa reusesc sa scot la iveala calitatile lui? Cum ii raspund atunci cand ma intreaba chestiuni pe care nu le-ar intelege la varsta lui?
Sa cresti un copil inseamna sa faci fata unor serii nelimitate de evenimente zilnice de cand este bebelus pana ajunge adult. Niciodata nu te simti pregatit pe deplin pentru a fi parinte si afli pe parcursul dezvoltarii copilului tau ca nu a venit pe lume cu „instructiuni de folosire”. De aceea, pentru a contribui la o dezvoltare armonioasa a copilului tau, ar trebui sa tii cont de urmatoarele reguli:
- Fii deschisa in a-ti cunoaste copilul.
- Nu il obliga sa faca numai ce vrei tu, ci explica-i care sunt alternativele si consecintele lor.
- Cand copilul tau te intreaba ceva, raspunde-i. Iti va memora fiecare raspuns, fara indoiala.
- Spune-i „multumesc” si „te rog”. Vei fi cel mai bun model pe care il va copia!
- Pune-i limite si fii ferma atunci cand iei o decizie. Copilul te poate considera prieten in majoritatea cazurilor, insa el are nevoie de un parinte.
- Lasa-l sa exploreze lumea. Cel mai bine va invata din experientele proprii.
- Cand copilul tau este fericit sau suparat, invata-l sa fie deschis cu tine si sa vorbiti despre asta.
- Arata-i ca esti fericita. Fericirea parintilor il va ajuta pe copil sa aiba o dezvoltare armonioasa.
- Nu fi doar mama - closca, ci si mama - pasare si da-le copiilor tai aripi sa zboare! Un copil trebuie sa fie lasat sa se dezvolte in ritmul lui.
- Cand nu stii ce sa alegi intre copil si munca, alege copilul. El nu-si va aminti cate feluri de - mancare faceai sau cata curatenie era in casa, ci cat de mult timp ai petrecut cu el.
- Permite-i copilului tau sa greseasca si explica-i ca toata lumea face acest lucru, important este ce inveti din urma greselilor.
- Evita cat poti sa iti lovesti copilul. El va invata ca atunci cand se cearta cu cineva, trebuie sa recurga la violenta.
- Nu tipa la copil atunci cand el este furios. Cu siguranta vei mentine starea conflictuala si tensiunea.
- Accepta ideea ca si tu poti gresi, de aceea, recunoaste-ti greseala fata de copilul tau si cere-ti scuze.
- Da-i copilului ocazia sa isi satisfaca singur nevoile. Principalul scop al pparintilor ar trebui sa fie acela de a-si ajuta copilul mic sa-si dezvolte treptat propriile resurse.
- Nu iti consuma toate resursele doar in relatia cu copilul tau. Explica-i acestuia ca si tu ai nevoile tale pe care el trebuie sa le inteleaga.
- Recompenseaza mai mult comportamentele pozitive si atrage-i atentia mai putin atunci cand are comportamente negative. De obicei parintii sunt setati pe a da pedepse si mai putin pe a oferi recompense si a intari comportamentele pozitive.
- Asigura-te ca toti adultii din familie respecta regulile pe care le impui copilului tau.
- Spune-i adevarul. Chiar daca uneori este prea mic pentru anumite explicatii, simplifica-le astfel incat sa inteleaga mesajul.
- Daca ii promiti ceva, respecta-ti promisiunea. Data viitoare nu va mai avea incredere in tine daca l-ai mintit.
- Ofera-i timp de calitate. Copilul isi va aminti momentele petrecute cu tine.
- Obisnuieste-l sa aiba responsabilitati.

Psiholog Clinician Carmen Hotar

 

sursa: http://www.businesswoman.ro/

Prin artă mă formez

Comunicat de presa

Campania-expozitie “Prin arta ma formez”

Campanie de constientizare si sensibilizare asupra importantei integrarii sociale a copiilor cu tulburari din spectrul autist

"Arta nu transforma. Ea pur si simplu formeaza."

Roy Lichtenstein

Asociatia ARICA lanseaza “Prin arta ma formez”, campanie de constientizare si sensibilizare asupra importantei integrarii sociale a copiilor cu tulburari din spectrul autist. In cadrul campaniei, expozitia “Prin arta ma formez” are ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea sedintelor de terapie prin arta pentru copiii cu diverse dizabilitati din cadrul asociatiei.

Expozitia “Prin arta ma formez” isi propune sa atraga atentia atat asupra importantei pe care arta si formele expresive o au in dezvoltarea si recuperarea copiilor cu nevoi speciale, cat si asupra intelegerii si acceptarii persoanelor cu diverse tulburari din partea societatii.

Puteti sustine campania “Prin arta ma formez” donand pe arica.galantom.ro iar donatiile de 50 lei si peste, primesc o lucrare din cadrul expozitiei. Donatia ta sustine dezvoltarea acestor copii si misiunea terapeutilor Asociatiei ARICA de a-i ajuta in drumul lor spre o viata normala.

Prin arta ma formez

Lucrarile din cadrul expozitiei sunt realizate cu multa dragoste si rabdare de catre copiii din programele asociatiei in cadrul orelor de art-terapie, fiecare reprezentand o integrare, o intelegere a diverselor elemente din mediul inconjurator. Terapia prin arta ii ajuta pe acesti copii cu nevoie speciale sa-si dezvolte capacitatile de exprimare si creativitatea, sa exploreze si sa descopere culori, texturi, forme si astfel sa se intelega pe sine si lumea din jur. Pentru un copil special mediul inconjurator reprezinta o necunoscuta, un factor declansator al anxietatii ce duce la o respingere din partea sa pentru tot ce il inconjoara. In lupta cu dizabilitatea, acesti copilasi trebuie sa munceasca zilnic, ora de ora, alaturi de terapeuti, rezultatul fiind integrarea si depasirea acestor obstacole si sansa la o viata normala.

Expozitia se desfasoara in perioada iulie-august, in locatiile partenere: Ludic, Lente, Epic Bar si Gradina OAR. Aici puteti admira rezultatele sedintelor de terapie prin arta si puteti sustine campanie donand 50 lei pentru a lua acasa lucrarea preferata din cadrul expozitiei.

ARICA este o organizatie neguvernamentala infiintata in 2014, avand ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu varste cuprinse intre 2 -10 ani cu tulburari din spectrul autist si alte deficiente si familiilor acestora. Aici fiecare copil beneficiaza de un program individualizat bazat pe evaluare functionala, sub atenta indrumare a terapeutilor.

“Prin experienta si rezultatele noastre de pana acum, ne-am asumat cu responsabilitate fiecare caz ce ne-a trecut pragul. Am reusit sa oferim calitate, profesionalism si… speranta! Am lansat aceasta campanie pentru a face vizibila nevoia de integrare si acceptare a acestor copii speciali ce necesita sustinerea noastra, a tuturor, pentru a avea o sansa reala la o viata normala” - Carmen Hotar, Presedintele Asociatiei Arica, psiholog clinician si fundraiser al campaniei.

Puteti dona si sustine campania aici: http://arica.galantom.ro/carmenhotar1

Facebook Asociatia ARICA

Site Asociatia ARICA

Echipa campanie

Andreea Gheorghe & Andreea Grigore (Forward ID) – Comunicare si PR

Andrei Nechifor (Forward ID) – Grafica

 

Geniali dar altfel

 Sunt foarte inteligenţi, uneori geniali, dar greu acceptaţi în societate. S-au născut sănătoşi, dar când au început să se joace sau să spună mama, autismul le-a furat copilăria. Au uitat tot ce ştiau, iar lumea lor s-a transformat într-una neînţeleasă de noi toţi. Aşa că micuţii cu autism ajung să fie respinşi şi să le fie teamă de lucrurile banale...Campania "Geniali, dar altfel" ne pune pe toţi să ne întrebăm de ce ne era frică atunci când eram mici...doar aşa putem înţelege cum arată lumea micuţilor geniali.

Citește mai departe:Geniali dar altfel

De ce sunt copiii tot mai agresivi

Cabinetele specialiştilor sunt pline de pacienţi de vârsta grădiniţei care nu ştiu să-şi stăpânească furia. În România nu există o statistică a numărului de copii cu probleme de sănătate mintală, aşa că nu se ştie câţi copii cu probleme serioase cresc nediagnosticaţi

Din ce în ce mai mulţi factori influenţează starea copiilor. Jocurile pe calculator, dispozitivele electronice şi mai ales comportamentul celor din jur îi modelează de mici. Aşa se face că acum, în România cresc de trei ori mai mulţi copii cu probleme emoţionale decât în urmă cu 20 de ani.

În ultima vreme, în cabinetele specialiştilor în terapie comportamentală ajung de două ori mai mulţi copii decât acum un an, doi.

În România, mulţi dintre copiii care suferă de tulburări de anxietate, ADHD, depresie sau tulburare de conduită cresc fără să fie diagnosticaţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, până în 2020, unul din patru copii din Europa va avea probleme de sănătate mintală şi va avea nevoie de consiliere psihologică sau spihiatrică.

Citește mai departe:De ce sunt copiii tot mai agresivi

”Geniali, dar altfel”: 95% dintre copiii evaluati sufera de tulburari mentale

Cautism 226x300ifre ingrijoratoare la sfarsitul  campaniei impotriva autismului ”Geniali, dar altfel”: 95% dintre copiii evaluati sufera de tulburari mentale.

Numarul copiilor care sufera de autism este mult mai mare decat o arata cifrele oficiale, acesta este concluzia care poate fi trasa la sfarsitul campaniei “Geniali, dar altfel”, initiata de Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA) in luna aprilie. Aproximativ 95% dintre copiii care au fost evaluati gratuit pe parcursul campaniei, de catre Psihologul Clinician Carmen Hotar au fost diagnosticati ulterior de catre medicii psihiatri cu TSA, Sindromul Asperger, Tulburare pervaziva de dezvoltare, Autism (Sindromul Kanner), Tulburare dezintegrativa infantila.

Psiholog-Clinician Carmen Hotar: “Dupa zeci de evaluari am descoprit ca majoritatea parintilor doresc sa ascunda diagnosticul”

La sfarsitul ei, campania a adunat 20 000 de participanti din toata tara depasind granitele, ajungand si in Republica Moldova, unde s-au alaturat vedete tv si oameni obisnuiti. Unul dintre scopurile campaniei “Geniali, dar altfel” a fost identificarea copiilor care sufera de autism, de aceea pe tot parcursul lunii aprilie, ARICA, a oferit zilnic evaluari gratuite celor care suspectau ca micutii lor ar putea avea aceasta afectiune. Astfel, la sfarsitul campaniei au avut loc aproximativ 200 de evaluri in toata tara iar concluziile nu fac decat sa confirme faptul ca numarul copiilor care sufera de aceasta afectiune este mult mai mare decat cel oficial.

”Dupa zeci de evaluari am descoprit ca majoritatea parintilor doresc sa ascunda diagnosticul. Prima bariera care trebuie depasita este acceptarea diagnosticului de catre parinti si familie. Imediat ce o depasesc, parintii reusesc sa se mobilizeze implicandu-se activ in procesul de recuperare. Copiii cu autism sunt perceputi a fi diferiti, dar sunt atat de speciali daca reusim sa patrundem in sufletul lor si sa ii iubim asa cum sunt!”, a declarat Psihologul Clinician, Carmen Hotar.

Campania “GENIALI, DAR ALTFEL”- Ţie de ce îţi era teamă când erai mic?- a debutat la inceputul lunii aprilie si a fost initiata de catre  Asociaţia pentru Recuperarea şi Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA). Acestui demers i s-au alaturat  numeroase vedete, sportivi, jurnalisti, cantareti, actori dar si oameni obisnuiti cu scopul de a atrage atentia asupra acestei afectiuni dar si asupra faptului ca ea poate fi invinsa daca este tratata la timp. Campania s-a desfasurt pe tot parcursul lunii aprilie si a fost lanasata ca o provocare in social media (facebook, twitter) adresată personalitaţilor dar şi oamenilor obişnuiti care au fost invitaţi să raspundă la întrebarea  ” Ţie de ce îti era teamă cand erai mic?” si sa isi provoace la randul lor prietenii din lista lor.

 

Sursa: www.kidsnews.ro

Articole

Asociația Arica

Susțineți-ne pe Facebook

Doneaza prin PayPal


     

De ce PayPal?

 

Serviciul oferit de PayPal.com functionează ca un cont bancar, singura diferența este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.

Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Mulțumim!

Sponsori

 

sponsori ARICA poza 01022022

Parteneri

sponsori si parteneri 14.10.2016 bis

Sponsorizare 3,5%

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot redirectiona anual 3,5% din impozitul pe venit catre o asociatie nonprofit.

Descarca formularul de sponsorizare 3,5%

Cont ARICA:
RO91UGBI0000072018434RON
Garanti Bank, Sucursala Stefan cel Mare

Sponsorizare 20%

SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETATILOR COMERCIALE. Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.

Descarca contract : 20% - ARICA

Contact

Ne puteți contacta prin email:

office@autism-arica.ro

 

 

MEMBER OF