JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости

Autism Arica

Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism
  • terapie
  • terapie autism

    "Tine minte: cand simti ca ti-e greu, numara pana la 10 si poti sa te ridici"
    (Psiholog Clinician Specialist Carmen Hotar)

  • terapie autism

”Geniali, dar altfel”: 95% dintre copiii evaluati sufera de tulburari mentale

Cautism 226x300ifre ingrijoratoare la sfarsitul  campaniei impotriva autismului ”Geniali, dar altfel”: 95% dintre copiii evaluati sufera de tulburari mentale.

Numarul copiilor care sufera de autism este mult mai mare decat o arata cifrele oficiale, acesta este concluzia care poate fi trasa la sfarsitul campaniei “Geniali, dar altfel”, initiata de Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA) in luna aprilie. Aproximativ 95% dintre copiii care au fost evaluati gratuit pe parcursul campaniei, de catre Psihologul Clinician Carmen Hotar au fost diagnosticati ulterior de catre medicii psihiatri cu TSA, Sindromul Asperger, Tulburare pervaziva de dezvoltare, Autism (Sindromul Kanner), Tulburare dezintegrativa infantila.

Psiholog-Clinician Carmen Hotar: “Dupa zeci de evaluari am descoprit ca majoritatea parintilor doresc sa ascunda diagnosticul”

La sfarsitul ei, campania a adunat 20 000 de participanti din toata tara depasind granitele, ajungand si in Republica Moldova, unde s-au alaturat vedete tv si oameni obisnuiti. Unul dintre scopurile campaniei “Geniali, dar altfel” a fost identificarea copiilor care sufera de autism, de aceea pe tot parcursul lunii aprilie, ARICA, a oferit zilnic evaluari gratuite celor care suspectau ca micutii lor ar putea avea aceasta afectiune. Astfel, la sfarsitul campaniei au avut loc aproximativ 200 de evaluri in toata tara iar concluziile nu fac decat sa confirme faptul ca numarul copiilor care sufera de aceasta afectiune este mult mai mare decat cel oficial.

”Dupa zeci de evaluari am descoprit ca majoritatea parintilor doresc sa ascunda diagnosticul. Prima bariera care trebuie depasita este acceptarea diagnosticului de catre parinti si familie. Imediat ce o depasesc, parintii reusesc sa se mobilizeze implicandu-se activ in procesul de recuperare. Copiii cu autism sunt perceputi a fi diferiti, dar sunt atat de speciali daca reusim sa patrundem in sufletul lor si sa ii iubim asa cum sunt!”, a declarat Psihologul Clinician, Carmen Hotar.

Campania “GENIALI, DAR ALTFEL”- Ţie de ce îţi era teamă când erai mic?- a debutat la inceputul lunii aprilie si a fost initiata de catre  Asociaţia pentru Recuperarea şi Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA). Acestui demers i s-au alaturat  numeroase vedete, sportivi, jurnalisti, cantareti, actori dar si oameni obisnuiti cu scopul de a atrage atentia asupra acestei afectiuni dar si asupra faptului ca ea poate fi invinsa daca este tratata la timp. Campania s-a desfasurt pe tot parcursul lunii aprilie si a fost lanasata ca o provocare in social media (facebook, twitter) adresată personalitaţilor dar şi oamenilor obişnuiti care au fost invitaţi să raspundă la întrebarea  ” Ţie de ce îti era teamă cand erai mic?” si sa isi provoace la randul lor prietenii din lista lor.

 

Sursa: www.kidsnews.ro

Articole

Asociația Arica

Susțineți-ne pe Facebook

Doneaza prin PayPal


     

De ce PayPal?

 

Serviciul oferit de PayPal.com functionează ca un cont bancar, singura diferența este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.

Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Mulțumim!

Sponsori

 

Z4

Parteneri

sponsori si parteneri 14.10.2016 bis

Sponsorizare 3,5%

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot redirectiona anual 3,5% din impozitul pe venit catre o asociatie nonprofit.

Descarca formular: 3,5%_ARICA

Cont ARICA:
RO91UGBI0000072018434RON
Garanti Bank, Sucursala Stefan cel Mare

Sponsorizare 20%

SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETATILOR COMERCIALE. Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.

Descarca contract : 20% - ARICA

Contact

Ne puteți contacta prin email:

office@autism-arica.ro

 

 

MEMBER OF