JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости

Autism Arica

Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism
  • terapie
  • terapie autism

    "Tine minte: cand simti ca ti-e greu, numara pana la 10 si poti sa te ridici"
    (Psiholog Clinician Specialist Carmen Hotar)

  • terapie autism

De ce intra copiii si adolescentii in depresie?


Depresia nu apare dintr-un motiv anume. Atât factorii genetici cat si cei din mediu o pot declansa, unii copii fiind mai predispusi la depresie. Depresia la copii poate fi declansata de o boală medicala, o situație stresantă, sau pierderea unei persoane importante. De asemenea, copiii cu probleme de comportament sau de anxietate sunt predispusi la depresie. Uneori, poate fi greu de identificat evenimentul declansator.

Care sunt semnele si simptomele depresiei?

11079746 463459903812169 475299787 n

In cazul "depresiei majore", cinci sau mai multe dintre simptomele de mai jos dureaza mai mult de două săptămâni, și poate afecta semnificativ viața de zi cu zi.

Într-o stare mai puțin severă, dar de durată mai lungă, numită "distimie," două sau mai multe dintre aceste simptome sunt prezente, cel mai adesea, timp de un an.

• Senzatie de deprimare, tristete, plans sau iritabilitate

• Interes sau placere scazuta pentru activitati, ceea ce poate duce la izolarea prietenilor sau retragerea din activitatile extra-scolare

• Schimbarea apetitului ce poate duce la fluctuatii de greutate

• Schimbari majore in ceea ce priveste somnul (lipsa somnului sau somn excesiv)

• Agitatie fizica sau lipsa totala a activitatii fizice

• Oboseala excesiva sau nivel scazut de energie

• Sentimentul de vinovatie si senzatia „nu sunt bun de nimic”

• Lipsa de concentrare si dificultate de invatare la scoala (performanta scolara scade simtitor).

• Ganduri de sinucidere sau comportament auto-distructiv.

Este important să tinem cont de faptul că, la copii, o creștere a iritabilitatii sau starile de plictiseală pot fi percepute mai usor decât starea de tristete . De asemenea, copiii se pot plange mai mult de starile fizice, în special în cazul în care copilul nu are obiceiul de a vorbi despre modul în care el sau ea se simte.

Discutiile despre sinucidere („nu mai vreau sa traiesc”) pot fi dificil de interpretat, de aceea este bine sa fie luate in serios si aduse imediat in atentia doctorului.

Care este tratamentul depresiei?

Este de preferat ca tratamentul sa fie unul combinat: psihoterapie si tratament medicamentos. In cazul unei depresii usoare, se poate apela – pentru inceput – doar la psihoterapie. Inainte de inceperea tratamentului medicamentos, trebuie sa discutati cu un doctor riscurile si beneficiile; monitorizarea continua pe timpul tratamentului este obligatorie.

 

Cum functioneaza psihoterapia?

Exista cateva tipuri de terapie care poate ajuta copiii cu depresie.

In terapia cognitiv-comportamentala terapeutul ii va explica copilului maniera in care gandurile pot duce la sentimente si stari ce ii pot afecta comportamentul. In timpul acestei terapii, copilul invata „sa vada” modelele de gandire negativa. Apoi, terapeutul il poate ajuta sa inlocuiasca aceasta gandire cu una din care sa rezulte sentimente si comportamente pozitive.

Terapia interpersonala incearca sa imbunatateasca relatiile interpersonale pentru o imbunatatire a starii sufletesti. Terapeutul va incerca sa-l ajute pe copil in identificarea evenimentelor interpersonale si cum ii afecteaza acestea starea sufleteasca si viata. Prin exercitii (discutii libere sau jocuri de schimbare de roluri, de exemplu), vom intelege mai bine relatiile cu probleme si le vom putea solutiona mai rapid.

Terapia pentru familie se concentreaza pe functionarea familiei intr-o maniera pozitiva si constructiva (se cauta canale de comunicare, se ofera suport si educatie in acest sens). Cateodata, terapia de familie apeleaza la principiile terapiei individuale. In cadrul sedintelor de terapie de familie pot participa copilul sau adolescentul impreuna cu parintii, fratii si bunicii.

Terapia de grup include mai multi pacienții. Sedinta este condusa de unul sau mai mulți terapeuți. Se folosește puterea de educație și maniera în care oamenii interacționează într-un grup pentru a imbunatati intelegerea noastra și recuperarea.

Psiholog Clinician Carmen Hotar

                                                                   Fondator Asociatia ARICA

Articole

Asociația Arica

Susțineți-ne pe Facebook

Doneaza prin PayPal


     

De ce PayPal?

 

Serviciul oferit de PayPal.com functionează ca un cont bancar, singura diferența este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.

Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Mulțumim!

Sponsori

 

sponsori ARICA poza 01022022

Parteneri

sponsori si parteneri 14.10.2016 bis

Sponsorizare 3,5%

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot redirectiona anual 3,5% din impozitul pe venit catre o asociatie nonprofit.

Descarca formularul de sponsorizare 3,5%

Cont ARICA:
RO91UGBI0000072018434RON
Garanti Bank, Sucursala Stefan cel Mare

Sponsorizare 20%

SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETATILOR COMERCIALE. Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.

Descarca contract : 20% - ARICA

Contact

Ne puteți contacta prin email:

office@autism-arica.ro

 

 

MEMBER OF