JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости

Autism Arica

Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism
  • terapie
  • terapie autism

    "Tine minte: cand simti ca ti-e greu, numara pana la 10 si poti sa te ridici"
    (Psiholog Clinician Specialist Carmen Hotar)

  • terapie autism

Copiii cu tulburare de opozitie

Toti copiii sunt opozitionisti din cand in cand, mai ales in momentul in care sunt obositi, le este foame, sunt stresati sau suparati. In acel moment se pot enerva, pot raspunde urat, nu mai asculta, isi sfideaza parintii, profesorii sau pe ceilalti adulti.

Tulburare de opozitieComportamentul de opozitie este, de cele mai multe ori, o etapa normala in dezvoltarea copilului cu varsta cuprinsa intre doi si trei ani, precum si la cei care intra in perioada de adolescenta. Cu toate acestea, comportamentul necooperant și ostil devine o problema serioasă atunci când este frecvent si consecvent, iesind astfel în evidentă (comparativ cu alti copii de aceeași vârstă și nivel de dezvoltare) si atunci când afectează copilul in mediul exterior (social), in familie și la scoala.

Simptome:

• Iesiri nervoase frecvente

• Certuri cu adultii

• Copilul are mereu ceva de comentat in privinta regulilor clar stabilite

• Sfidare si refuz atunci cand e necesar sa se conformeze cererilor și regulilor impuse de adulti

• Copilul incearca, intentionat, sa-i deranjeze si sa-i supere pe cei din jur

• Invinuirea altor persoane atunci cand este vorba de propriile greseli sau comportament inadecvat

• Copilul este foarte sensibil si are impresia mai tot timpul ca este tachinat de alte persoane

• Copilul se supara foarte usor si are resentimente in acest sens

• Copilul este rautacios si are un limbaj inadecvat in momentele de furie

• Atitudine sfidatoare si dorinta de razbunare Aceste simptome pot fi usor observate acasa ori la scoala si apar inca din primii ani de viata.

Factorii biologici, psihologici si sociali pot avea si ei un rol in aceasta tulburare. Copilul va avea nevoie de o evaluare minutioasa pentru a se observa daca mai exista si alte tulbarari adiacente (altele decat cea de opozitie): ADHD – deficit de atentie si hiperactivitate, deficit de invatare, tulburari de dispozitie (depresie, tulburare bipolara) sau tulburare de anxietate.

Primul pas il reprezinta terapia individuala (va ajuta copilul sa isi controleze furia, sa minimizeze nivelul de negativitate, sa-si imbunatateasca relatiile sociale) si terapia cu familia, pentru a imbunatati comunicarea si intelegerea reciproca. Parintii in aceasta situatie au nevoie de sprijin si intelegere.

Ce pot face parintii?

• In momentul in care sunteti in conflict cu copil si simtiti ca ia amploare, incercati sa luati o pauza. Este un model pozitiv pentru copil.

• Stabiliti limite rezonabile, potrivite cu varsta copilului si care vor duce la consecinte usor aplicabile.

 • Intariti comportamentul pozitiv al copilului, laudati-l cand este cazul si cand el prezinta flexibilitate sau vrea sa coopereze.

• Incercati sa cooperati si sa obtineti sprijin din partea familiei si a prietenilor.

• Fiti calmi si luati pauza in momentul in care simtiti ca situatia scapa de sub control.

Psiholog Clinician Carmen Hotar

                                                                   Fondator Asociatia ARICA

Articole

Asociația Arica

Susțineți-ne pe Facebook

Doneaza prin PayPal


     

De ce PayPal?

 

Serviciul oferit de PayPal.com functionează ca un cont bancar, singura diferența este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.

Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Mulțumim!

Sponsori

 

sponsori ARICA poza 01022022

Parteneri

sponsori si parteneri 14.10.2016 bis

Sponsorizare 3,5%

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot redirectiona anual 3,5% din impozitul pe venit catre o asociatie nonprofit.

Descarca formular:

Sponsorizare 3,5% Arica

Cont ARICA:
RO91UGBI0000072018434RON
Garanti Bank, Sucursala Stefan cel Mare

Sponsorizare 20%

SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETATILOR COMERCIALE. Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.

Descarca contract : 20% - ARICA

Contact

Ne puteți contacta prin email:

office@autism-arica.ro

 

 

MEMBER OF