JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости

Autism Arica

Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism
  • terapie
  • terapie autism

    "Tine minte: cand simti ca ti-e greu, numara pana la 10 si poti sa te ridici"
    (Psiholog Clinician Specialist Carmen Hotar)

  • terapie autism

Copiii care nu pot fi atenti

Parintii se confrunta deseori cu probleme in momentul in care primesc un feedback negativ de la scoala sau gradinita: copilul nu asculta profesorul sau deranjeaza ora. Un posibil motiv pentru acest comportament il reprezinta Deficitul de atentie / Tulburarea de Hiperactivitate (ADHD).

Desi copilul cu ADHD vrea - de cele mai multe ori - sa fie un elev bun, comportamentul lui impulsiv si neatentia in clasa ii strica planurile si incepe sa aiba probleme.

Profesorii, parintii si prietenii stiu ca acest copil are un comportament inadecvat sau ca este diferit, dar nu pot sa spuna exact unde este problema.

Orice copil este neatent, poate fi usor distras de la o activitate, poate sa fie impulsiv ori hiperactiv cateodata, dar un copil cu ADHD are aceste simptome mult mai frecvent decat alti copii de varsta lui.

Aceasta tulburare apare de obicei in copilarie, dar poate continua si in perioada matura.

Semne care pot aparea la un copil cu ADHD:

Adhd

 • Probleme de atentie

• Nu este atent la detalii si face greseli frecvent

 • Usor de distras • Pierde frecvent lucruri (rechizite) la scoala si uita de teme

• Nu reuseste sa-si termine lucrul in clasa sau temele acasa

 • Nu este atent cand i se vorbeste

 • Nu reuseste sa se concentreze cand primeste mai multe comenzi din partea adultilor

 • Nu are rabdare

 • Este nervos

• In clasa, isi paraseste deseori scaunul si incepe sa alerge

• Tot timpul da impresia ca este "pe fuga"

 • Vorbeste prea mult si nu se poate juca in liniste

 • Intrerupe mereu persoanele care se afla intr-o discutie Exista trei tipuri de ADHD.

Unele persoane prezinta doar dificultati de atentie si organizare.

Aceasta tulburare mai este cunoscuta si sub denumirea de Deficit de Atentie (subtipul de neatentie al ADHD).

Alte persoane prezinta doar simptome de hiperactivitate si impulsivitate (subtipul hiperactiv al ADHD).

Cea de-a treia categorie si cel mai frecvent intalnita, persoanele care au dificultati de atentie si hiperactivitate, sau tipul combinat.

Un copil cu ADHD poate prezenta si alte tulburari psihice, cum ar fi tulburari de comportament, tulburări de anxietate, tulburare depresivă, sau tulburare bipolara. Acesti copii pot avea, de asemenea, dificultati de invatare.

In cazul in care copilul nu este tratat corespunzator, exista posibilitatea sa ramana in urma la scoala (va inregistra mai multe rezultate negative decat pozitive) iar relatiile de prietenie pot fi afectate. Din punct de vedere terapeutic, este recomandata terapia cognitiv-comportamentala, dar si grupurile de socializare. Terapia comportamentala il poate ajuta pe copil in controlarea agresivitatii, imbunatatirea comportamentului social si cresterea rezultatelor pe toate ariile.

Terapia cognitiva il va ajuta sa-si intareasca stima de sine, sa-i reduca elementele negative din gandire si sa-si imbunatateasca abilitatile de rezolvare a problemelor. Parintii isi pot dezvolta anumite abilitati de management (instructiunile vor fi date „pas-cu-pas” si nu se vor emite simultan).

Psiholog Clinician Carmen Hotar

                                                                   Fondator Asociatia ARICA

Articole

Asociația Arica

Susțineți-ne pe Facebook

Doneaza prin PayPal


     

De ce PayPal?

 

Serviciul oferit de PayPal.com functionează ca un cont bancar, singura diferența este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.

Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Mulțumim!

Sponsori

 

sponsori ARICA poza 01022022

Parteneri

sponsori si parteneri 14.10.2016 bis

Sponsorizare 3,5%

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot redirectiona anual 3,5% din impozitul pe venit catre o asociatie nonprofit.

Descarca formular:

Sponsorizare 3,5% Arica

Cont ARICA:
RO91UGBI0000072018434RON
Garanti Bank, Sucursala Stefan cel Mare

Sponsorizare 20%

SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETATILOR COMERCIALE. Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.

Descarca contract : 20% - ARICA

Contact

Ne puteți contacta prin email:

office@autism-arica.ro

 

 

MEMBER OF