JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости

Autism Arica

Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism
 • terapie
 • terapie autism

  "Tine minte: cand simti ca ti-e greu, numara pana la 10 si poti sa te ridici"
  (Psiholog Clinician Specialist Carmen Hotar)

 • terapie autism
Observație
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerie

Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism

 


     

 

    Psiholog Clinician Specialist Carmen Grigorescu Hotar

             Presedinte ARICA, coordonator programe de terapie ABA    

 

Prima mea deschidere catre copiii speciali am avut-o atunci cand l-am intalnit pe D, un baiatel cu totul si cu totul aparte. Imi faceam practica la o scoala de masa, la clasa a 2-a. Copilul ma fixa permanent cu privirea si zambea. Faptul ca eram in preajma lui, era o recompensa mare pentru el si acest lucru il ajuta sa rezolve sarcinile mai repede, astfel incat sa tina pasul cu colegii lui. Baietelul avea Sindrom Down. 

Dupa terminarea stagiului de practica, copilul a venit in pauza si mi-a zis: „Carmen te rog, mai vii si maine?” si m-a imbratisat. Am ramas surprinsa pentru ca aceea era chiar ultima zi in care ne vedeam, iar el a simtit nevoia sa-i confirm ca ne vom mai intalni.
 
Apoi mi-am ales sa fiu voluntar la o asociatie care lucra pentru recuperarea copiilor cu autism. Intalnirea cu acesti copii a fost din nou un moment de neuitat pentru mine. As fi ramas in preajma lor intreaga zi pentru ca orice minut daruit unui copil care are nevoie de tine, nu se poate masura cu nimic. Dupa foarte scurt timp, am fost angajata si „am primit in dar” cativa copilasi pe care i-am ajutat sa creasca si sa se dezvolte frumos. Iar eu vedeam cum munca mea prinde contur in fiecare zi, prin rezultatele pe care le aveam cu copilasii si bucuria incomensurabila din ochii parintilor. 

Dupa 2 ani, am devenit coordonatorul centrului si apoi am hotarat sa-mi continui munca, la cabinetul meu timp de 4 ani. 

Si iata-ma acum, dupa ce am trecut prin toate etapele unei dezvoltari armonioase, am reusit sa raspund afirmativ cererilor si am hotarat sa cresc, mai mult si mai mult, astfel putand sa ajut mai multe suflete. 

ARICA a aparut din nevoia de recuperare si integrare a copiilor cu autism si alte deficiente, din nevoia copiilor si parintilor de ajutor specializat. Prin experienta si rezultatele mele de pana acum, mi-am asumat cu responsabilitate fiecare caz care mi-a trecut pragul. Am reusit sa ofer calitate si un spatiu cat mai accesibil pentru parinti, in centrul Capitalei asemanator unei gradinite, pregatit pentru a ajuta copiii sa mearga pe drumul normalitatii.

Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism( ARICA) este o organizatie neguvernamentala infiintata in noiembrie 2014, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu varste cuprinse intre 2 -10 ani cu tulburari din spectrul autist si familiilor acestora. Aici fiecare  copil va beneficia de un program individualizat bazat pe evaluare functionala.

 

Galerie Foto

{gallery}galerie{/gallery}

Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism - Sponsorizare

Ajutorul dumneavoastra inseamna o speranta la recuperare si integrare a copiilor din centrul nostru si un ajutor nepretuit pentru familiile acestora.

Baza legala:
Persoanele fizice și persoanele fizice autorizate care obțin venituri impozabile au posibilitatea să direcționeze doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit, unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private [Baza legală: art. 57 (4) - (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal].
Facilitatea fiscală acordată de către stat contribuabilului constă în dreptul acestuia de a dispune asupra destinației unei sume achitate la bugetul de stat în anul anteior. Contribuabilul poate solicita statului să vireze 2% din impozitul achitat de el pentru susținerea unei entități nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii, unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii.
2% se aplică la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din câștigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din câștigul net anual din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe baza de contract, și orice alte operațiuni de acest gen.
Această donație nu costă nimic contribuabilul! Doar un formular de completat și de depus la Fisc. Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă va rămâne să fie gestionată de stat.
TERMENUL maxim pentru exprimarea opțiunii prin depunerea cererii la FISC este data de 27 MAI anual. (Codul Fiscal)

Cum puteti sa ne ajutati?

Completati doar campul I (Date de identificare ale contribuabilului) si semnati in casuta „Semnatura contribuabilului”. Datele de identificare ale Asociatiei noastre (Asociatia pentru recuperarea si integrarea copiilor cu autism) sunt deja completate in campul III.2. Suma pe care o veti directiona va fi calculata de catre Administratia Financiara.

Depunerea formularelor:

-personal la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul -le aduceti la sediul nostru din Calea Mosilor nr 21 (in spatele magazinului Cocor) si ne vom ocupa noi sa le depunem.

 

Pentru orice detalii va rugam sa ne contactati la telefon sau sa ne trimiteti un e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau folosind formularul din pagina de contact

Baza legala:

Codul fiscal 2008-2009- Titlul II Impozitul pe profit Cap.II Calculul profitului impozabil, Art.21 Cheltuieli: "(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile: p) Cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: 1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri; 2. nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Pentru colectare si depunere trimite un mesaj pe adresa sau din meniul “Contact” Date asociatie: Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism Cont RO 91UGBI0000072018434 deschis la Garanti Bank Sucursala Stefan cel Mare CIF: 33753560

Donatii:

Donaţii de cărţi ,materiale în domeniu pentru biblioteca noastră, teste

Donaţii de echipamente de birotică (calculatoare, imprimante, hârtie, toner, materiale pentru lucru manual etc.)

Donaţii de materiale educative pentru copii (ex. cărţi educative, jocuri educative, etc)

Donaţii de echipamente de gimnastică medicală, de stimulare senzorială

Donaţii de mic mobilier pentru copii pentru activităţi educaţionale(birouri, mese, scaune)

Donatii de gustari (recompense alimentare pentru terapie)

Donatii de materiale pentru curatenie

Fundrasing (organizarea evenimentelor de strangere de fonduri, etc)

 

Vă mulţumim că aţi ales să sprijiniţi Asociatia pentru integrarea si recuperarea copiilor cu autism să strângă fonduri pentru a îmbunătăţi situaţia copiilor cu autism din România.

Servicii

Asociatia ARICA va ofera urmatoarele servicii:

Evaluarea clinica initiala si periodica a evolutiei copiilor cu autism
Evaluarea comportamentelor disruptive si interventie specifica
Monitorizarea echipelor de terapeuti in aplicarea programelor de Analiza comportamentala Aplicata (ABA) in cadrul Asociatiei si la domiciliu
Diversificarea alimentatiei
Logopedie (comunicare functionala si tulburari de limbaj) Tulburari de pronuntie: dislalie, rinolalie, disartrie;
Tulburari de ritm si fluenta: balbaiala, logonevroza, tahilalie, bradilalie, aftongie;
Tulburari de voce: disfonie, raguseala vocala, fonastenia, mutatiile vocii, afonie;
Tulburari de scris-citit: dislexie, disgrafie, alexie, agrafie;
Tulburari polimorfe: afazie, alalie;
Tulburari de dezvoltare: mutismul electiv, intarziere in dezvoltarea limbajului.
Kinetoterapie
Terapie ptr integrare senzoriala
PECS
Grupuri de socializare pentru dezvoltarea integrarii sociale si dezvoltarii emotionale pentru copii
Consiliere si terapie de grup
Conceperea programelor de interventie în raport cu rezultatele obtinute in urma evaluarii, în functie de nevoile copilului
Coordonarea demersurilor de integrare a copiilor cu autism în gradinite
Coordonarea programului de desensibilizare la alimente si interventie specifica
Grupuri de suport pentru parintii copiilor aflati in programul centrului

In urma evaluarii initiale, stabilim programul de interventie adaptat copilului. Pentru a mentine standardele unui program ABA aplicat corect, copilul va lucra in sesiuni de cel putin 4 sedinte /zi a cate 50’
Se pot stabili si alti termeni de colaborare, in cazul in care copilul are un alt diagnostic: intarziere in dezvoltare, tulburari de limbaj, de comportament, deficiente alimentare.

De asemenea, puteti beneficia si de urmatoarele tipuri de servicii:

Consiliere si Psihoterapie individuala pentru adulti
Consiliere si Psihoterapie pentru cupluri
Consiliere si Psihoterapie de familie
Consiliere si Psihoterapie pentru copii si adolescenti
Consiliere si Psihoterapie de grup
Dezvoltare personala pentru adulti
Dezvoltare personala pentru copii si adolescenti
Evaluare psihologica si psihodiagnostic

Pagina in Constructie

Pagina in constructie

 • Articole

  Spalatul dintilor – o provocare pentru copiii cu autism

  Pentru copiii cu autism, spalatul pe dinti sau vizitele la medicul stomatolog se apropie cateodata de limita imposibilului. Pe langa intreaga lista de abilitati (de comunicare, de joaca, sociale etc), se adauga si igiena orala – o adevarata provocare pentru copii si parinti.

  De cele mai multe ori aceasta problema pare sa fie una senzoriala: copilul simte un disconfort  fizic puternic  (trebuie sa deschida gura, sa introduca periuta, sa simta gustul pastei de dinti si sa suporte periajul propriu-zis). Din experienta, am observat ca periuta de dinti electrica este mult mai usor acceptata de copii. In afara faptului ca nu trebuie sa depuna efort (in special copiii cu probleme motorii nu reusesc sa efectueze corect miscarile de periaj), „gaditalul” dintilor le da chiar o stare de bine. Astfel, se obtine un periaj mai rapid si mai corect al dintilor si gingiilor.

  Pentru copii exista o varietate larga de periute de dinti electrice „prietenoase”, cu desene si personaje atat pentru baieti, cat si pentru fetite.

  Privit din punctul de vedere al unui copil cu autism, acest proces este unul foarte complex (implica atat obiecte cat si actiuni): pasta de dinti, periuta, chiuveta, robinetul, apa, dintii, gura deschisa... Toate aceste „lucruri” trebuie potrivite si explicate astfel incat copilul sa inteleaga conceptul de „spalat pe dinti” (exact ca intr-un puzzle).

  In cazul in care igiena orala incepe devreme (odata cu aparitia primilor dinti), igiena orala va fi mult mai usor acceptata, devenind o rutina.

  In cazul copiilor mai mari, primul pas ar fi sa mergeti cu ei la cumparaturi undepot  sa-si aleaga singuri periuta de dinti si eventual si pasta (in functie de preferinte, exista mai multe arome).

  Al doilea pas ar fi „spargerea” acestei activitati in bucatele mai mici pe care copilul sa le invete :  intai ne urcam pe scaunel, ne aplecam dupa pasta de dinti, ii desfacem capacul, punem pasta pe periuta, dam drumu la robinet. Unii copii inteleg explicatiile verbale ale parintilor, altii s-ar putea sa aiba nevoie de ajutor vizual (videoclip, carti pentru copiii, imagini/pictograme sau chiar o persoana care sa-i arate efectiv cum se spala). Nu uitati sa recompensati fiecare „bucatica” corect executata ca si parte din procesul de curatate a dintilor.

  Secretul este ca aceasta activitate sa fie facuta in joaca, impreuna (la inceput). Daca un copil este fascinat de cifre, de exemplu, puteti numara impreuna fiecare dinte spalatat (este distractiv si ii poate da copilului o stare de confort); daca are un animal de plus preferat, il poate lua la baie sa-l „spele” si pe el.

  In cazul in care copilul incepe sa se descurce din ce in ce mai bine, incercati sa va pozitionati din ce in ce mai departe de el, astfel incat sa devina constient de cel mai important lucru: „pot si singur”.

   „Dintre persoanele cu nevoi speciale, cele care reusesc sa-si castige independenta in sarcinile de zi cu zi (spalatul pe dinti, de exemplu), vor avea mai multe sanse de succes in ceea ce priveste viata lor personala, atat in mediul domestic, dar si in cel vocational” (Pierce & Schreibman, 1994).

                                                                        Psih. Clinician Specialist Carmen Hotar

                                                                   Presedinte Asociatia ARICA

Articole

Asociația Arica

Susțineți-ne pe Facebook

Doneaza prin PayPal


     

De ce PayPal?

 

Serviciul oferit de PayPal.com functionează ca un cont bancar, singura diferența este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.

Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Mulțumim!

Sponsori

 

Z4

Parteneri

sponsori si parteneri 14.10.2016 bis

Sponsorizare 3,5%

Potrivit Codului Fiscal in vigoare, contribuabilii persoane fizice pot redirectiona anual 3,5% din impozitul pe venit catre o asociatie nonprofit.

Descarca formular: 3,5%_ARICA

Cont ARICA:
RO91UGBI0000072018434RON
Garanti Bank, Sucursala Stefan cel Mare

Sponsorizare 20%

SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETATILOR COMERCIALE. Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.

Descarca contract : 20% - ARICA

Contact

Ne puteți contacta prin email:

office@autism-arica.ro

 

 

MEMBER OF